09 IANUARIE 2011

0
760

.
.
Intrebare: Sint de fapt eforturile noastre, pregatire pentru viata noastra spirituala?
.

Da. Dar eforturile sint multilaterale. Sa depui efort nu inseamna sa alerg dintr-un colt in altul ca si un copil, care nu stie care este misiunea lui. Pentru un copil, misiunea, scopul chiar consta in asta, sa alerge de jur imprejur. Eforturile mele ar trebui sa fie directionate catre locul in care a aparut ruptura, adica inspre unitatea cu ceilalti, cu apropiatii mei.

.
In primul rind, ar trebui sa se bazeze pe principiul “de la iubirea fata de aproapele nostru catre iubirea pentru Creator”.

.
In al doilea rind, eforturile ar trebui sa fie facute prin intermediul luminii care imi organizeaza urmatorul meu pas. Urmatorul pas ar putea sa fie chiar si mai dezamagitor, chiar mai gol sau poate fi mai plin, si asta nu conteaza. Acesta este urmatorul pas din calea ta.
.
Ne mutam spre dreapta si spre stinga, si iarasi de la dreapta la stinga, si de aceea inafara de locul corect, am nevoie si de surse, adica de carti. Ele sint originea luminii si a conexiunii mele cu aceasta. Am nevoie de grup. Am nevoie de conexiunea cu cartea din grup. Trebuie sa stiu cum sa o deschid, si pentru aceasta conexiune cu grupul, am nevoie de un Metodist, de un invatator.

.
Daca aceste trei lucrri sint impreuna acolo, si persoana este capabila sa le foloseasca corect, o asemenea persoana e ok. Din acest moment, totul depinde de el. Ar trebui sa verifice tot timpul acele parti, invatatorul, cartile si grupul si sa decida cum sa le foloseasca in modul optim.
.
.

Previous article06 IANUARIE 2011
Next article10 IANUARIE 2011
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."