06 IANUARIE 2011

0
766

.
.
Intrebare: Cum pot verifica daca am o adevarata intentie indreptata catre Creator? Care este testul practic sugerat Intelepciunea Cabalei, veche de 5000 ani?

.

Intelepciunea Cabalei sugereaza un lucru simplu, munca in grup care accelereaza dezvoltarea personala si ne da un teren de antrenament. Grupul interior este locul pentru revelarea Creatorului, locul daruirii pentru Creator. In general vorbind, studiul impreuna cu prietenii si unirea cu ei, ne va aduce mai aproape de scop.
.

Voi spune astfel: in toata munca pe care o facem, trebuie sa observam daca ne suprimam egoul atunci cind nu dorim sa ne simtim rau. De cele mai multe ori, persoana e ocupata sa-si camufleze raul sau interior. Ea se afla intr-o stare de ura, dorind putere, dorind sa fie respectata; ea are toate acele relatii cu oamenii din jurul sau, poate ca la o asa o scara mica inct nici macar nu simte raul acolo.
.
Asta inseamna ca de fiecare data cind vad o persoana, simt ca sint mai mare decit ea, o indepartez intr-o anumita forma, o domin si o folosesc in orice mod posibil. Simt inconstient ca sint mai mare decit aproapele meu, macar intr-un anumit fel. Chiar daca nu exista nici un domeniu in care sa fiu mai mare ca el, tot sint mai mare ca alta persoana.
.
Nu imi camuflez criticismul, aceasta atitudine a mea, si apoi am ceva de muncit in fiecare moment al existentei mele. Deci ce ar trebui sa fac? Pot eu sa acopar aceasta ura, oricit de mica ar fi (si toate acele atitudini impreuna sint numite ura fara motiv) pe care o simt pentru toti, ar trebui sa o acopar cu o atitudine buna, cu iubire? Urasc o persoana pentru un anume lucru, pe alta pentru altceva, si daca nu ascund aceasta ura din mine, intotdeauna am o munca de facut, in fiecare moment.
.
Multumita acestui lucru incep sa ma corectez, intru in procesul de corectare, si brusc simt ca toate acele situatii imi snt date de Creator si ca am nevoie de el ca sa organizeze totul pentru mine. Incep sa vad toate astea ca pe un mijloc ca eu sa vin catre El.

.
.

Previous article05 IANUARIE 2011
Next article09 IANUARIE 2011
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."