Sursa schimbării

0
750

Întrebare: Se poate schimba un om în interior dacă nu folosește sursele primare? Toate schimbările își au originea în ele.

Răspuns: Tu ai venit la Cabala fiindcă ai dorința să avansezi. Astfel, punctul din inima omului îl împinge mai departe. El nu se simte bine, el vrea să se vadă mâine, să obțină ceva, să-și deschidă cerul pentru sine, de aceea vine să studieze.

Nu contează cât de mare e contul lui în bancă, sau dacă are succes în carieră sau în viață personală. El are o altă problema: trebuie să înțeleagă sensul vieții, să decopere scopul ei.

Nu la fel stau lucrurile cu aceia care sunt împinși mai departe de circumstanțele corporale, cum ar fi, banii, inegalitatea, ura celorlalți, etc. Aceste condiții negative împing omul din urmă fiindcă îi cauzează suferințe.

Când oamenii sunt mânați de suferință mai mult decât de chemarea interioară sau dorința de dezvoltare, tu nu le poți promite că învățând își vor rezolva problemele, fiindcă omul nu asociază durerea lui cu un scop bun pe care îl are în față, cu Cel Bun care face Bine. El nu va simți această conexiune înainte ca să simtă răul.

Ca să facă asta, ar trebui să devină atras de bine mai întâi. Singurul bine pentru el se cheamă “unitate”, “garanție reciprocă”.

De aceea, tu îi spui “dacă ne unim, și suntem de acord cu Natură integrală și globală, atunci, va fi bine pentru noi”. Dar, în loc să te referi la Știință Cabalei, îl trimiți la oamenii de știință, la politicieni, economiști, și alți experți. Îi prezinți faptele deja acceptate și spuse de oameni care au importanță în ochii lui. El nu este făcut să stea și să studieze cu tine, el are alte planuri cu viața lui. El crede că tu ar trebui să îi dai un răspuns imediat și mijlocul valabil pentru realizarea lui.