Rolul muzicii

0
645

Întrebare: Eu lucrez într-o grădiniţă cu copii cu vârstă de la unu până la de doi ani şi la amiază îi las să asculte melodiile lui Baal HaSulam. Îi influenţează aceasta spiritual? Mai mult, aş vrea să ştiu dacă există vreo cale să dai copiilor care sunt atât de mici ceva din înţelepciunea Cabalei, indirect, bineînţeles. De exemplu, ce le spunem când se bat între ei? Sau nu au niciun rost aceste explicaţii şi va trebui că ei să crească pentru a realiza propriul ego şi apoi să aleagă spiritualitatea?

Răspuns: În primul rând, bineînţeles, că muzică scrisă de cabalişti are originea ei spirituală şi se leagă de sufletul unei persoane, evocă forţa interioară a omului. Şi, bineînţeles, este folositor pentru oricine să o asculte, fie el bebeluş sau copil. S-au făcut cercetări ştiinţifice care arată că muzica influenţează embrionul în pântecul mamei- şi mă refer la muzica spirituală.

Persoana care a scris-o era realizată spiritual la timpul când a compus-o. Notele care sunt ca şi literele limbii vorbite sunt conectate la diferite nivele de spiritualitate, sunt conectate la corecţia generală a sufletului. Deci, o persoană care o ascultă se conectează la aceste nivele unde, cândva, va fi sufletul său corectat.

Întrebare: Dar cum se conectează la ea dacă nu este în ea?

Răspuns: Lucrează asupra lui. Lucrează asupra lui deoarece prin acei cabalişti care au scris-o, el este de asemenea conectat la acel sistem corectat. Şi într-o zi va trebui să o obţină singur, deoarece va trebui cu toţii să obţinem starea de divinitate. “Întoarceţi-va, copii ai lui Israel, la Dumnezeul vostru”. Şi cum spune – “Toţi mă vor cunoaşte, de la cel mai mic la cel mai mare”, “Casa mea va fi o casă a rugăciunii pentru toate naţiunile” – toate naţiunile vor ajunge la El. Toată umanitatea va trebui să se ridice la acea origine spirituală, la Dumnezeu, de unde am coborât în această lume. Aşadar, aceste pregătiri, ascultatul muzicii, chiar din faza de embrion şi, bineînţeles, cea de copilaș – va însemna ceva bun. Ajută cu siguranţă.