Relația noastră cu ceilalții

0
531

Întrebare: De ce nu simt același grad de entuziasm și încărcătură spirituală cu toată lumea?

Răspuns: Cu siguranță că îi simt pe toți diferit. Depinde de cât de aproape sau departe ei îmi apar în percepția mea egoistă. Nici măcar nu am remrcat pe câțiva dintre ei, pe alții îi plac până la un anumit nivel iar pe alții încă îi resping.

Sub acest aspect, cheia este personalitatea mea sau dispoziția, ca de altfel diferite alte detalii, cazuri, întâmplări de care am auzit, la care am fost martor sau nu. Totuși, asta nu contează. Într-adevăr, pe calea spirituală constant experimentăm și mărim sentimentul că suntem egali și că nu există nici o diferența între albi, negrii, roșii, galbeni, frumoși sau urâți. Naționalitatea, limba, personalitatea și toate atributele externe dispar deoarece ele sunt semnul unei percepții limitate în lumea noastră. Nu contează cum a fost crescută o persoană și cum a fost învățată, este doar un înveliș extern. Venind în legătură cu dorința altcuiva, găsesc scânteia spirituală în ea și este plasată în sistemul integral al sufletelor. Atunci îl experimetez doar că pe o parte a corpului meu.

Și atunci atitudinea mea se schimbă; toți devenim egali. În mod asemănător o mama își iubește toți copii, oferind atenție fiecăruia dintre ei în funcție de necesitățile lor. Toți suntem părți ale sistemului complet și în forma sa completă, nici un detaliu nu poate fi mai important decât altul.