O altfel de concurență

0
709

Există doar un singur tip de competiție în care ambi sunt dependenți unul de altul, și nu sunt opuși unul altuia, o competiție pentru a deveni unul. Este o competiție în care ne măsurăm cât de mult ne iubim unii pe alții, atunci când nu există nimic între noi, dacă am cumpărat sau fabricat ceva. Amândoi vrem același rezultat, și prin urmare, nu suntem divizați. Nici unul dintre noi nu aspiră să fie superior celuilalt. Există doar unul singur și asta vine din amestecarea noastră unul cu celălalt, de la alipirea în toate calitățile prin care ne completăm unul pe altul. Nici unul dintre noi nu poate fi singur sau să dobândească asta în mod complementar, în orice alt mod, cu excepția iubirii reciproce, sau cel puțin a garanției reciproce ca pregătire pentru dragostea reciprocă.

Orice altă soluție care nu ne duce la a fi unul, în garanție reciprocă, va duce în cele din urmă la o expunere a ego-ului între noi și la separare. Competiția în care să devenim unul este singura soluție. Conform acestei abordări, atunci când ne angajăm în unire în scopul de a descoperi dragostea, chiar dacă acum suntem în competiție și încă în invidie, poftă, și faimă- însemnând în ură, dragostea ne completează unul pe altul într-un tot. Iubirea este rezultatul legăturii în sine. Pentru asta, toată lumea trebuie să se corecteze în ceea ce privește legătura cu alții. După aceea, va apărea iubirea în legătura dintre noi.

Avem o mulțime de lucrat cu intelectul. Ne echilibrează viața noastră corporală într-o singură linie, unde fiecare primește ceea ce are nevoie organismul pentru hrana sa. Dincolo de acest fapt, la nivel uman, să triem tot răul din noi. Mai sus de acest grad, în grad superior, să dezvoltăm toată știința noastră, cunoașterea și intelectul, în scopul de a ne asigura nevoile noastre fizice și în scopul de a transforma înclinația rea ​​care apare în mod constant în noi într-o înclinație bună, cu ajutorul științei, până când vom realiza dragostea.

Pentru a rezuma, nu este nimic de corectat în dorințele nivelurilor mineral, vegetal și animat. Problema este în relațiile noastre cu ceilalți. Acolo este locul unde ne-am corupt viața, pentru că avem un caracter rău, sau ego. Toată lumea este de acord că acest lucru este așa. Prin urmare, corectarea înclinației rele ​​este destinul omului. Avem o mulțime de lucru în corectarea înclinației rele, deși poate să ni se pară că este simplu. Viața ne-a fost dată, și am evoluat astfel încât pentru îndeplinirea nevoilor noastre fizice trebuie să alocăm numai o mică parte a zilei. Trebuie să dedicăm partea leului a timpului nostru pentru corectarea înclinației rele, pentru a ajunge la înclinația bună. Procedând astfel, vom descoperi perfecțiunea Naturii.