Noapte și zi

0
477

Întrebare: Omul construiește în fiecare zi o lume nouă?

Răspuns: O face în fiecare moment. De fapt, „ziua” este oportunitatea folosită pentru avansare. Dacă astfel de oportunități apar doar când persoană se simte iluminată, atunci are ziua și noaptea. Totuși, Psalmii spun: „Ziua este a ta, și noaptea este a ta”. Lasă noaptea să fie asemenea zilei pentru tine, lucul în care putem munci și avansa.

În întuneric, senzația de lipsă a luminii și fără dorință, când o persoană este zăpăcită și încearcă să treacă peste obstacolele din interiorul său, trebuie să înțeleagă că primește noi dorințe în fiecare moment, dorințe cu care nu a mai lucrat până acum. Și ale vor trebui să fie legate de scop.

Asta înseamnă că trebuie să întâmpinăm evenimentul cu bucurie: trebuie să fiu cu adevărat puternic dacă Lumina Înconjurătoare evocă în mine straturi ale dorințelor pe care le pot pune în fundația clădirii mele. Terminând fundația, voi atinge primul grad spiritual.

Totuși, trebuie să mă străduiesc să văd toate clipele vieții mele ca „zi”. Și nu contează ce senzație experimentez, amară sau dulce. Dacă întotdeauna aspir către adevăr, voi vedea totul ca zi.