Meditatia si Cabala de Aryeh Kaplan [Lectura]

0
1346

Astazi… te invit sa continuam seria lecturilor, cu un fragment extras din ” Meditatia si Cabala ”, o carte de o profunzime uimitoare, a carei recenzie o poti citi AICI.

Cartea este scrisa de Aryeh Kaplan, tradusa de Ioana-Raluca Voicu si publicata de Editura Herald in cadrul colectiei Sepher

La momentul aparitiei sale, lucrarea Meditatia si Cabala a fost prima lucrare, publicata in orice limba, care dezvaluia practicile meditative ale vechilor cabalisti, discret prezente in intreaga istorie a Cabalei, din vremurile profetice si pana in zilele noastre.

Aryeh Kaplan a fost un rabin ortodox de origine americana, detinand, de asemenea, si o licenta in fizica.

Traducator din Tora si exeget al Cabalei, el ne ofera in lucrarea de fata o prezentare a instrumentelor practice utilizate de acest sistem, intr-un stil care imbina traditia si modernitatea.

Cabala, ne invata autorul cartii de fata – rabinul Aryeh Kaplan – se imparte in trei ramuri: cea teoretica, cea practica si cea meditativa.

S-au scris multe lucrari despre elementele speculative, teologice si metafizice, incluse sub denumirea de Cabala teoretica si destul de multe lucrari – unele cu un pronuntat caracter eclectic – despre metodele magice si oculte ale Cabalei practice.

Sunt foarte greu de gasit, insa, lucrari despre Cabala meditativa (mai ales atat de documentate precum cea de fata).

Cartea “Meditatia si Cabala” este una dintre aceste rare lucrari, care parcurge cu o rigoare de neegalat, la modul practic, istoria multimilenara a acestor metode meditative.

Meditatia si Cabala” nu este o carte usor de citit. Iti solicita atentia, dar, pe masura ce inaintezi incepi sa intuiesti ca te afli in fata unei comori spirituale. Sa nu te astepti sa devii expert in meditatie dar, cu siguranta, vei privi cu alti ochi ceea ce tine de una din cele trei ramuri ale stravechii stiinte si intelepciuni… Cabala meditativa.

Te invit, deci, sa ne bucuram impreuna de…

Meditatia si Cabala
Capitolul “Rabinul Abraham Abulafia”
Subcapitolul 9 – Scara Ascensiunii

 

Previous articlePericopa Reeh (Iată)
Next articleMalchut
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."