Lasă măgarul să pășuneze

0
433

Întrebare: Ce ar trebui să facem cu dorințele noastre „animalice”? Ar trebui să ne bucurăm de ele sau să le limităm?

Răspuns: Nu fă nimic cu ele. Doar lasă-le în pace. Animalele pasc iarbă, pentru că așa e firesc. În cazul în care permit omului din mine să actioneaze în conformitate cu misiunea mea, atunci voi folosi partea animală din mine în mod corect ori de câte ori este necesar și aceasta va fi la dispoziția mea tot restul timpului.

M-am separat de „măgar” și în acest timp îmi văd de treabă. Ființa umană din mine trebuie să stabilească o legătură cu alte persoane. Am de lucru la ridicarea și creșterea ei. Va veni timpul când îmi voi direcționa atenția către animalul din mine, dar acum eu îi ofer pur și simplu ceea ce îi este necesar.

La urmă urmei, nu aș hrăni o vacă cu fripturi și salate. Ea are locul sau de pășunat și  manâncă fericită acolo. Dacă vom trata corpul nostru animalic corect, el nu va avea nevoie de niciun fel de exces. Dimpotrivă, orice exces i-ar dăuna. Un animal are nevoie doar de lucrurile pe care se sprijină echilibrul său cu natura.

Prin urmare, furnizează-i necesitățile vitale și „lasă-l afară să pășuneze”. În cazul în care capul tău tânjeste după „cer”, pentru realizarea spirituală, animalul tău nu va cere nimic în plus de la tine și nu va rupe gardul. Până la urmă, acum toate excesele tale țin de gradul uman.