Însușirile spirituale

0
569
prima-granita

prima-granita

Întrebare: Cum distingem însușirile spirituale de cele materiale, și cum devin distincte aceste diferențe?

Răspuns: Din copilăria timpurie încolo, am dezvoltat însușirea receptării, adică, aceea a absorbției. Simțim doar ce putem absorbi în noi și pentru noi.

Totuși, există alt fenomen, altă metodă de percepție, efuziune, revărsare. Nu suntem familiarizați cu această trăsătură pentru că nu e inoculată în noi din naștere. Dar avem un punct de pornire, și chiar dacă e simplă absorbție, vectorul e a dărui, mai degrabă decât a primi.

Pentru a dezvoltă această însușire, primim înțelepciunea Cabalei, care ne spune despre partea ascunsă a realității. De acolo, atragem abundență, oferind părții din dorința noastră o “orientare externă” similară.

Cu alte cuvinte, Lumina dezvoltă punctul din inimă, singură dorință care ne va aduce la dăruirea adevărată. Nu știm ce va crește din această sămânța, dar e incomparabil cu fructul absorbției.

Intenția de a dărui e construită pe o baza diferită. O persoană începe să simtă ceva care există în afară lui, independent. Nu devine proprietatea ta că în lumea noastră, ci mai degrabă, e partea “nativă” din tine. E complet diferit de orice simțim azi.