Începutul Lo Lișma

0
646

Întrebare: De ce începem muncă spirituală în Tora și porunci cu o dorința egoistă, Lo Lișma (nu pentru numele Său)?

Răspuns: Materia noastră este aplecarea înspre rău. Este descris că „Am creat intenția rea și am creat Tora drept condiment”. Reiese că aplecarea înspre rău este acoperită cu ceva condimente ca în diverse sosuri. Tora poartă Lumina Înconjurătoare (Ohr Makif) care acoperă materia noastră și ne întoarce la Sursă. Cu alte cuvinte, Tora este Lumina care corectează intenția și o re-direcționează înspre beneficiul celorlalți.

„Intenția rea” este dorința spre rău, însemnând beneficiul personal. Lumina ajunge și se transformă în „intenție bună” sau dorința spre bine, în beneficiul celorlalți.

Astfel, Tora devine „condimentul” întrucât adaugă doar puțin și condimentează dorința de a primi cu intenția corectă. Anterior, erai angajat să faci rău, și acum o folosești să faci bine. Conform poruncilor, ele sunt acțiuni prin care tu îți realizezi scopul și să îți faci dorința asemănătoare Creatorului.

Este un lanț al acțiunilor care urmează una după alta în doze mici, derulându-se în tine. Le scoți afară astfel încât la sfârșit toate dorințele tale sunt dorințe de a dărui. Astfel, întradevăr, îndeplinești „poruncile” Creatorului sau  hotărârile Sale (corecția ta internă).