Educația potrivită

0
644

Nu le spuneți copiilor ce să facă, ci faceți-i pe ei să-și dorească s-o facă.

Principul  care stă la baza educației potrivite  este de fapt foarte simplu: părinții nu ar trebui să le spună copiilor ce să facă, ci doar “cum” să o facă, dacă cer asta.

Și ce se întamplă până atunci? Părinții ar trebui să-și folosească ingeniozitatea găsind căi alternative de a trezi în copil dorința de a face ce este nevoie să facă. În acest mod, dorința îi va aparține copilului. Aceasta este educația potrivită.

Este scris că ar trebui să-i educăm pe acești tineri  conform acestei căi. Asta înseamnă că  nu numai  părinții ci și copilul ar trebui să vadă clar încotro se îndreaptă  și că  el trebuie să-și dorească asta. Abia atunci el va accepta educația și chiar o va revendica.

Părinții care își vor presa copiii, care încearcă cu convingere să-i învețe anumite informații și obiceiuri, vor declanșa o generație șubredă.

Pe de altă parte, înțelepciunea Cabalei este împotriva oricărui  tip de violență și presiune. ”Nu există constrângere  în spiritualitate”. Fără  constrângere, înseamnă că tot ce există și este făcut este numai cu voința noastră liberă. Tot ce trebuie să facă părinții, este să trezească această voință.

Problema noastră este că nimeni nu face asta și că întreg sistemul educațional este greșit. Sarcina noastră de acum încolo, este să  ajutăm părinții să înțeleagă principiile cabaliștilor –  totul stă în libera voință a persoanei și că tot ce trebuie să facem este să o ajutăm să se dezvolte nestingherit.