De ce să dăm naştere la copii?

0
926

 

Din ce în ce mai multe persoane aleg să nu aducă copii pe această lume. Nu vrem să aparţinem. Nu vrem să fim controlaţi. Nu vrem să fim limitaţi. Nu vrem să avem noi înşine limite în nimic şi legat de asta, avem şi o mare abilitate în a obține acest deziderat.

Nu vrem copii; nu avem nevoie de copii. Putem fi într-o relaţie şi să nu dorim să avem copii. Acest lucru era imposibil cu o sută de ani în urmă. Azi putem să ne căsătorim, sau nu, putem să ne căsătorim de o mie de ori. Cu ani în urmă, religiile dominau societatea. Astăzi, permisiunea socială este fără limite. Astfel, dintr-odată simţim că ne aflăm într-o stare în care, evident, suntem exaltaţi de sentimentul de libertate. Nu ştim unde este limita acestei libertăţi şi putem face tot ceea ce dorim. De fapt, de ce am fi limitaţi? Nu există nimeni care să ne limiteze. În consecinţă, vedem cum societatea, într-un fel, devine din ce în ce mai robotizată.

Dar spiritual, vorbim despre suflete. Dacă nu-i oferi sufletului posibilitatea de a se încarna în lumea noastră şi să-şi îndeplinească rolul de a ajunge la corecţia finală, dacă oprim acest proces, perturbările vor veni peste noi sub forma diferitelor frământări. În orice caz, ne naștem pentru că trebuie să realizăm corectarea.