Cine ne este cel mai mare dușman?

0
506

Cel mai mare dușman al nostru este dorința interioară necorectată. Nu există un alt dușman în afară de propria dorință necorectată, pentru că aceasta ne poate îndepărta de întreg. Este baza păcatului. Doar o persoană corectată poate percepe cu adevărat lumea ca întreg. “Veniți și vedeți cât de bun este Domnul”, spune un cabalist. De aceea trebuie să mergem dincolo de rațiune.
Tot timpul trebuie să privim din interior. Toate dorințele care se manifestă în lume sunt în noi. Doar când persoană a terminat să se corecteze pe sine ajunge să experimenteze ce este dincolo de cuvinte. Scopul ultim este de a ajunge la o conexiune interioară cu întregul. Eu dau o îmbrățișare caldă din ființa interioară și nu din cea exterioară. Tot ce facem cu ființă exterioară este un joc, care desigur nu este interzis, dar care nu va aduce la împlinire.
Ființă interioară este un întreg, cald și iubitor, să acționăm conform ei și nu în mod artificial. Din interior, nu suntem mai sus decât prietenii noștri pentru că dacă ar fi așa ei nu ar putea ajunge la noi. Cu cât mergem mai jos cu atât vom învăța să primim cu adevărat. Și doar ființa interioară are capacitatea să se facă mai mică. Aceasta nu este o umilință, ci a transforma inima de piatră într-o inimă ce pulsează.