Ce înseamnă să iubești un om așa cum este el

0
833

Să-l iubești cu toate slăbiciunile lui, necazurile lui diverse, dar îi cerem și lui, încet, încet, în funcție de posibilitățile lui, aceeași raportare la noi.

Nu să cerem omului să fie perfect, ci, pe cât poate el, să ne dea semne de reciprocitate, așa cum îi dăm și noi, de conexiune, de bunătate și în acțiuni și în sentimente. Aceste relații se construiesc prin anulare, prin ridicare peste defecte, se întărește conexiunea peste aceste situații.

Ele depind de sufletul fiecăruia, de inteligența lui interioară. E ca atunci când vrei să faci o lipitură, întâi cureți locul și apoi lipești.

Întâi omul trebuie sensibilizat pentru asta, să-l poți atinge cu ce spui, fiindcă partenerul se teme să se deschidă, trebuie să vedem „ce melodie ” putem cânta împreună, îi deschid inima mea.

Femeile pot, mai bine ca oricine, să inspire bărbaţii. Imaginează-ţi că, soţia ta este impresionată de tine şi-ţi spune neîncetat: ”Eşti atât de inteligent, atât de frumos, de special!Mă uit la alţi bărbaţi şi văd că tu eşti mult mai puternic şi mai bun decât ei!”

Dacă o femeie simte asta pentru tine, alergi imediat acasă şi stai cu ea ca un copil mic, ascultând tot ceea ce spune ea. Aşa sunt făcuţi bărbaţii.

Femeile pot manipula bărbaţii aşa cum vor ele. Dacă o femeie este inteligentă, dacă are ca scop obiectivul şi înţelege ce să facă pentru acesta, i-aş fi recunoscător dacă începe să lucreze la natura mea.

Nu mă voi lăuda şi nu voi fi mândru de a fi un “macho”. Dimpotrivă, voi fi sincer cu ea: “Ego-ul este natura mea, este un zero vrednic de dispreţ! Ajută-mă să-l părăsesc! Apoi, vom face acelaşi lucru cu tine.”

Fiecare din noi trebuie să se ”înmoaie”, să scape de frică, de izolarea de aproapele său.

Apoi îi arăt cum în natură, conexiunea duce la urcarea în grad (exemplul celulelor).

Apoi îi arăt cum pot deveni sensibil la nevoia celuilalt, la ceea ce îi lipsește celuilalt. Să ascult, să înțeleg, să simt, să mă contopesc (ca mama cu pruncul).

Când începem să facem un astfel de exercițiu, ajungem să vedem că fiecare îi poate da celuilalt ceea ce nu poate să-și ia singur.

Dorința mea egoistă se schimbă în dorința  care ar vrea să-l servească pe celălalt și invers. Un pahar cu apă dat cu iubire, face mult mai mult decât paharul cu apă pe care aș putea să mi-l iau singur.

Deodată ajungem să înțegem cât de puțin ne trebuie ca să fim fericiți și că nu trebuie să alergăm după luna de pe cer.

Valabil pentru, bani, carieră, orice… constatăm că totul se află lângă noi. Vedem asta din natură. Nu e nimic mai important pentru om decât iubirea pe care i-o dă mama lui.

Din cauza asta se naște și crește. Faptul că, după aceea, începe să caute plăceri false, e o mare pierdere.

Pentru a dezvolta un cuplu, oamenii trebuie să aibă preocupări comune, să se asemene, să aibă aceeași cultură, etc.

Oamenii trebuie să se completeze unul pe celălalt, nu să fie la fel.