Ce este credința în Cabala?

0
569

Întrebare: Ce este credința în Cabala?

Răspuns: În Cabala, credința este dăruire. Este atunci când cineva este capabil să dăruiască, în ciuda dorinței sale de a primi. Această se numește, „credință mai presus de rațiune.”

Natura omului este dorința de a primi, iar credința este capacitatea de a dărui – această e opusă naturii noastre. Singura cale pentru noi, de a dobândi calitatea de a dărui este cu ajutorul Luminii Superioare, pentru că ne oferă posibilitatea de a ne ridica mai sus și de a acționa dintr-o dorință diferită: de dragul celorlalți, sau de dragul Creatorului. Apoi acțiunile din  această dorința înlocuiesc pe cele din dorinţa naturală. Şi datorită acestui fapt, vom deveni dependenți de Nivelul Superior (devenim „sclavii Creatorului”), mai degrabă decât de cel individual (propriul tău sclav).

Opusul credinței este cunoașterea, care este atunci când acţionam de dragul propriilor dorințe. Credință este, totuși, atunci când acționăm  de dragul de a îndeplini dorințele altora. Când o persoană are această calitate, ea este capabilă să simtă lucrurile din afara ei, prin dorințele altora. Și lumea simțurilor, prin aceste dorințe, este cea mai înaltă, lumea spirituală. Acesta este motivul pentru care credința este strâns legată de dragoste (dragostea pentru o altă persoană), pentru că dragostea este capacitatea de a înlocui dorința proprie cu dorința altei persoane, și de a-i îndeplini această dorința.

După cum puteți vedea, în Cabala, credință este atunci când o persoană stăpânește calitatea de a dărui – o mare calitate. În mod cert, aceasta nu are legătură cu credința așa cum este înțeleasă în lumea noastră: a crede în ceea ce spune altcineva și acceptând această ca pe un fapt. Cu acest fel de credință, eu pot să accept greșeala altei persoane sau falsa credință ca un fapt și, apoi, să o utilizez ca bază pentru toate acțiunile mele și întreaga mea viață.