Banii nu aduc fericirea

0
565

Întrebare: De ce banii mulţi şi o putere mare îi schimbă omului percepţia realităţii?

Răspuns: Mulţi bani şi o putere mare, desigur, schimă omul, dar nu percepţia lui. Orice om din lumea noastră percepe realitate conform viciilor sale. De exemplu, un învăţător, un muzician, un şofer, un politician, etc., cu toţi vorbesc de lume într-un mod complet diferit, dar totul este despre aceeaşi lume egoistă. Nu este nimic special în asta.

Cabaliştii vorbesc numai despre diferenţa în percepţie în dorinţa de a câştiga plăcere pentru sine şi în dorinţa de a dărui, de a te alipi de alţii.

Întrebare: Asta înseamnă că banii şi puterea sunt pur şi simplu o dorinţă de a câştiga plăcere egoistă?

Răspuns: Desigur. Îți peopun un joc, în care o persoană, ofertantul, pentru a obține bani, trebuie să împartă o anumită sumă de bani, să spunem 100 de euro în două și să-i împartă pentru a putea obține un câștig. Dacă numai banul era elementul luat în considerare, al doilea participant va accepta să primească orice sumă, chiar și un euro, în timp ce altul primește restul, deoarece primitorul ar avea un euro mai mult decât înainte.

Totuși, în numeroase cazuri, participanții nu au acceptat decât distribuirea în mod egal și au fost dispuși să refuze mai mult de un euro, dacă ei au simți că oferta inițială este injustă.