Atitudinea față de prieteni

0
784

Întrebare: Spui că fiecare trebuie să-și trateze prietenul din grup ca și pe un copil, cu dragoste și fără să-l judece. Trebuie să ne ridicăm la un nivel mai înalt de înțelegere și să vedem că cel mai important lucru este să ne tratăm prietenii conform principiului “ iubește-ți prietenul că pe ține însuți”.

Dar asta înseamnă că trebuie să ignorăm insultele de la “prietenii” noștri și să ne abținem de la reproșuri, chiar și atunci când acțiunile lor ne fac rău, moral și fizic? Tot timpul mi se întâmplă asta, vreau să rezolv situația și simt că acea persoană parcă nu-mi este prieten.  Sau, în asemenea cazuri, ar trebui să stau la distanță de acea persoană pentru a evita sentimentele negative, deși amândoi studiem Cabala?

Răspuns: Rabash a scris că, dacă tu încerci sincer să rezolvi situația cu acea persoană și încercările tale au eșuat, atunci trebuie să-l lași în pace și comportă-te că și când nu l-ai observa. Trebuie să aștepți ca acea persoană să se maturizeze și, când o va face, va deveni prietenul tău. Te va ajută abordarea acestei atitudini!