Am muncit și am găsit, să crezi

0
550

Întrebare: Când citesc Cartea Zohar, de ce este atât de dificil să urmez textul, și de ce îmi pare că nu pot găși aceste calități în interiorul meu?

Răspuns: Există doar un singur sfat: Mergi mai departe. Este scris: “Am muncit și am găsit, să crezi” și “Cineva este recompensat în măsură suferinței sale”.

Este ca și creșterea copilului, cu trecerea anilor. Anii sunt alcătuiți din mai multe luni, lunile-  în săptămâni, iar săptămânile în zile, zilele – în ore, orele – în minute, minutele în clipe, momente, și în acest fel, moment după moment, copilul crește mai mult și mai mult.

Creșterea are nevoie de timp. Cu toate acestea, în dezvoltarea spirituală, timpul constă în numărul de acţiuni efectuate de către o ființă umană. În lumea noastră muncim douăzeci de ani, nu pentru a schimba natura noastră interioară, ci pur și simplu, pentru a ne adapta la realitatea corporală, care, comparată cu realitatea spirituală, nu are nici o formă reală. Suntem de acord cu maturarea noastră lentă, în lumea materială, acceptând-o ca “realitate”.

Cu toate acestea, în Lumea Spirituală ni se pare că putem intră fără nici un efort: deschideți-o pentru  mine, și eu voi intra. Desigur, noi spunem asta doar pentru că nu înțelegem că intrarea are loc în măsură în care suntem similari cu Lumea Spirituală.

Cartea Zohar este menită să ne aducă la echivalentă cu Lumea Spirituală, în modul cel mai rapid și confortabil.